21 March 2011

::Suasana Baru::

Tibalah saat untuk memulakan hidup baru.... jeng3x...bukan nak kawin...tp cek cuma nak bgtau yg cek nak pindah rumah baru... Takdelah jauh mana cuma jarak beberapa blok dari rumah diduduki sekarang ini....lam sebulan lagi baru nak pindah ke rumah baru...wat masa sekarang ni...dok dulu n cari orang untuk sewa bilik yang cek dok skrang ni...baru la dapat balik duit deposit umah...almaklumlah...nak masuk umah ni...tak benda langsung pon perkakas....sakit la sket...tambah2 nak kena bayar deposit 2 bulan + bil letrik dan air....huh..mana cek nak cekau ni...adoih...

apa2 pon keputusan dah dibuat...cuma untuk melaksanakannya pula..nak balik berbincang ngan budak2 umah...bulan 5 cek nak pindah ke rumah baru...saja nak tukar angin baru...suasana baru...hehehe...apa2pon thanks tu Zila, yg tolong cek masa cek mula2 datang sini...takpa..pasni bukan tak leh jumpa ag....dekat je umah....
 hope keputusan ni adalah yang terbaikkkkkk buat cek....aminnnnn....

14 March 2011

:: Koir Oh Koir ::


Salam semua....

wah...tak sempat nak update blog sangat sekarang ni sebab 'sibuk'... sibuk dengan apa??? hahahaha...biasala...ada ja tempahan sulaman manik yang nak disiapkan...ramai gak yang tempah..maklumlah, satu baju pon ambik banyak masa untuk disiapkan...tapi, ada satu kisah cek nak citer kat sini....pasal koir...jeng3x...

koir??? cik Husna masuk koir?? damn!! hujan lebat la kat MOSTI camni.. haha..yerr.. betol.. cik Husna memang masuk koir. mewakili MOSTI untuk persembahan masa perhimpunan bulanan. jangan tak percaya....Cik Husna ni jadi salah sorang penyumbang suara untuk koir kementerian. lusa ada assembly kat MOSTI. every month memang ada assembly, kena nyanyi lagu negaraku, lagu MOSTI n lagu perkhidmatan awam.jadi, nak ambik part jgak, sebab yg pertama coz ada gak minat,hehehe..then yang kedua supaya senang nak tulih dalam SKT...(dolu2 time sekolah, slalu ambik part dalam pertandingan nasyid)hehehe

 apa yang cek nak cerita, masa latihan tu. yang penting adalah mantapkan vokal.. ceewaaahh.. dah gaya masuk kelas AF la pulak..dan yg teristimewanya...kelas koir ni diajar oleh Cikgu Siti Hajar Ismail...alah..tenaga pengajar untuk AF dulu tu....

Sebelum Cikgu Siti Hajar mula mengajar sebelum ni, ada dua kelas dikendalikan oleh Cikgu Iskandar....masa kelas tu, mcm2 la aktiviti yg kita org buat yang nampak hodoh...hahahaha..antaranya adalah bubbling..sampai lenguh mulut asyik bubbling....n cara pernafasan yang betol...sapa yg cakap nak nyanyi ni senang...susah oiii...kena mantapkan vokal lu...

tapi apa yang best hari ni, Cik Husna pakai baju bling2 arini...ternampak plak oleh Cikgu Ct Hajar...apa lagi..promote la...alhamdulillah...dia menyatakan hasrat nak tempah 3 helai baju mcm ni.....syukur sangat2 coz bulan 6 ni banyak nak pakai duit, nak bayaq roadtax n insuran la, nak servis keta lagi n yang penting, nak balik kampung...yeeee hawwww...


ni la baju Cik Husna pakai hari ni...
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ada gaya mak datin tak???hahahahaha




p/s: Suara Cik Husna tak sedap pun.Kalau sedap dah lama Cik Husna join AF ke,Mentor ke.Mungkin suara Cik Husna sesuai untuk koir je kot.hahahaha

11 March 2011

:: Aku Sebagai Pengapit ::

05 februari 2011,adalah hari bahagia buat mira n izzuan.hehe apa yg bermakna lagi dalam hidup aku ialah,aku ditabalkan menjadi PENGAPIT.hehee best2
bukan senang nk jd pengapit,tapi nasib bek tak kena kipas pengantin,just payungkan pengantin jer.ramai orang dok usha.hahahaa tp apa yg best,hehe bole mkn makanan pengantin..sedap....so layan jer gambar kat bawah ni...ada yang ni jer dalam kamera hp aku...yang lain2..lambat la nak boleh tgok ag...


:: Ahli Keluarga Baru ::

Tanggal 26 Februari 2011, Pada jam 1.11 pagi yang lalu bertambahlah ahli keluarga baruku dengan lahirnya baby girl di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM). Merupakan anak kedua kepada abangku...Nor Hisham Bin Othman dan Awa Suziana binti Wahid..Batrisyia Qalesya Syazwina....adik kepada Batrisyia Syazwana yang berumur 5 tahun....alhamdulillah....


Qalesya baru berusia sehari..


Qalesya dah berusia seminggu....