24 December 2010

Khas buat kawan2 semua….


For All of U..........

fRIENDS

kawan2 kat SMKAY

ni time pertandingan ROWING dulu...best

dayah, husna n lina farhana

ni time kat u dulu...majlis perpisahan DDC 36

muka budak2...heheheheh

Adakah anda tahu hubungan antara 2 biji Mata anda ??

Mereka berkedip bersama..... ......,
Bergerak bersama..... .....,
Menangis bersama..... ......,
Melihat bersama Dan......... .,
Tidur bersama..... .....

Meskipun mereka tidak pernah melihat antara satu sama lain.....
PERSAHABATAN seharusnya seperti itu......... ....
Kehidupan akan berasa KOSONG tanpa KAWAN............ .

bukannya senang kan nak cari kawan yang baik
dan bukan senang juga nak menjadi kawan yang baik

Kawan yang baik tidak pernah mempengaruhi kawan baiknya untuk membuat perkara yang buruk dan sia-sia
Kawan yang baik tidak pernah cemburu dengan kejayaan kawan baiknya...
Sebaliknya kawan yang baiklah yang paling banyak membantu kawan baiknya untuk mencapai kejayaan.

Kawan yang baik adalah orang yang pertama yang akan dicari bila tiba masa sedih atau gembira
Kawan baik menjadi tempat kita meluahkan perasaan yang tidak dapat diluahkan kepada kawan biasa.

Kawan yang baik tak pernah memaksa kawan baiknya untuk sentiasa berada disisinya
Kawan yang baik tak pernah melarang kawan baiknya untuk berkawan dengan kawan yang baik.
Kawan yang baik tak pernah cemburu jika kawan baiknya mempunyai ramai kawan baik, kerana kawan yang baik tahu apa yang paling baik untuk kawan baiknya.

Kawan yang baik akan sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaankawan baiknya di dunia dan akhirat di dalam doanya.

Kita adalah kawan yang baik jika kita faham bahawa kawan baik kita bukanlah seorang yang sempurna.
Kita adalah kawan yang baik jika kita menjadi kawan yang baik kepada kawan baik kita.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak menghargai kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan sentiasa menghargai kawan baiknya.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak memberitahu perkara yang baik keapda kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan selalu menyampaikan perkara yang baik kepada kawan baiknya.

Kawan yang baik akan memanjangkan naskah ini kepada kawan-kawannya, bukan kerana terpaksa, bukan keran suka-suka, tetapi untuk dijadikan pedoman oleh kawan-kawannya supaya dapat menjadi kawan yang baik kepada kawan baiknya.

Dan kalau kita nak dapat kawan baik yang baik, kita mesti terlebih dahulu menjadi seorang kawan yang baik...kepada kawan baik kita...

Dan semoga kita menjadi kawan yang baik....!!!!

Oh….rindunya kat kawan2 kat SKTMS, SMKAY n UTM dulu..
Banyak kenangan suka, suka bersama
Macam2 ragam ada..
Banyak aktiviti dilakukan bersama2…
Time kat asrama dulu..p mandi sama…(tp bilik air lain2 la..hehehe)
P basuh baju sama…study sama..kemas dorm sama2…
P makan, solat, riadah sama2…
Haish…sekarang ni bila dah masuk alam pekerjaan…
Suasana tu dah berbeza….

Sekrang ni ramai plak kawan2 yang dah kawin….
Dah ada anak pond ah ramai…
Aku ni bila lagi ek..hahahaha
Kepada kengawan kat sktms, smkay n utm dulu
Na ucapkan tahniah..semoga ikatan yang terjalin
Kekal sepanjang hayat…
Aminnn….
Dan Husna minta maaf sebab tak dapat hadir majlis korang..
Maklumlah dah jauh di perantauan…
Huhuhuhuhu….
Apa2 pun yang penting, doa seorang kawan…
Walau di mana pon Na berada, Na doakan agar kawan2 na bahagia selalu..



20 December 2010

Bersyukurkah Kita

hurm...tak sempat nak updated blog..sibuknya menjahit sampai mengenepikan kejap blogwalking..hahahaha...lagipon nak online cuma kat ofis jer..ni pon online sbb kat umah abg..pinjam kejap dia punya laptop n brodband dia..haiii...bila la boleh nak beli laptop sendiri ni..

sebenarnya Na nak share sket pasal gambar2 kat bawah ni...hurmm...bila Na tgok gambar ni, terkedu kejap..betapa deritanya mereka ini, hidup tanpa bekalan makanan yang mencukupi..padahal kita ni makan, pakai semua cukup..

hurmm...apa2 pon, kita mestilah bersyukur atas apa yg kita dapat dan perolehi jika nak dibandingkan dengan mereka ini yang hidup menderita, tanpa bekalan makanan yang mencukupi...nak dapatkan bekalan air pon susah..mungkin sebab keadaan tempat tinggal mereka yang jauh dari bekalan makanan dan minuman.

oleh itu, bersyukurlah kita atas rezeki dan nikmat yang Allah kurniakan kepada kita....InsyaAllah..hidup kita sentisa sihat dan diberkaiti olehnya..aminnnn


































13 December 2010

Jalan-jalan Hujung Minggu

"Jalan-jalan cari makan"....ehhh...bukan-bukan....jalan2 cari ketenangan.....ceeewahhh...hahahaha...sebenarnya sabtu minggu lepas sempat la g melawat IKEA n The Curve...sambil2 cuti mata, makan n tgok wayang...mmg best...dah lama tak kuar hujung minggu...ayik terperuk kat umah ja menjahit manik...hehehehe...nasib baik abg mesej...ajak tgok wayang, kebetulan pula adik ada kat umah dia...so apa lagi, pas keja balik umah jap...basuh baju, kemas bilik...kemas manik2, boh dalam kotak azimat....pas maghrib ja terus gerak g umah dia kat Puncak Perdana...

Dah nak sampai kat Plaza Tol Bukit Jelutong, jalan jammed plak...adoyai...dah la nak cepat coz nak tgok citer "My Gurl" kat 8tv...hehehehe..citer favourite tu...suka tgok hero dia...hensem...hehehe...kalu la dapat pakwe mcm tu...mesti semua orang pandang...hahahahahah...berangan ja aku ni....

Sampai umah abg ja dah kol 9, aduhhhhh...dah terlepas stgh jam...tp tak pe...sempat jgak tgok kejap...hehehe
sampai je umah abg, terus bukak kotak azimat...dan terus menjahit...dan lagi tu..sambil tgok tv .....mn leh dok saja...hahahahaha..tgn tu mesti nak menjahit punya la....hehehe..

besoknya....pakat siap awal la...nak g jalan2 kat IKEA dulu...tgok deco2 kat sana...kalaulah ada RM10xxxxxxxxxx.....habis satu IKEA aku borong...kih. kih kih....kena tunggu kaya dulu la..hahahah...sambil jalan...sambil tangkap gambar...sambil lepak atas katil atau sofa yg ada...ada kdg2 tu siap landing lagi...punya la bagus...ramai plak ari ni..maklumlah Hari Krismas dah dekat...so ramai la yg dtg shopping...

Lepas penat jalan...sambil beli sket brg umah...perut mula la berbunyi...padahal dah melantak nasi goreng dan bihun goreng sebelum kuar umah td..haish....Trisya lak dok nak ayaq...so apa lagi terus la menuju ke kafe...pekena chicken wings dan meatball...hahahaha...kenyang siut...tambah2 ada org belanja makan...apa lagi....makan la puas2..bukan senang org nak sponsor belanja....tp sapa yg belanja ek...hahahah....itu rahsia...bukan aku, abg atau kak ipar...hehehehe

Lepas kenyang makan, terus g The Curve....nak tgok wayang plak...dah banyak cerita dah penuh...so pilihan kami tgok citer "The Chronicles of Narnia - 3D"  jer...itu pon ada gak orang belanja separuh harga tiket wayang....haish...wat malu jer....susah2 kuarkan duit...dah la belanja makan...belanja plak tiket wayang....hurmmm....

Lepas ja tgok wayang....apa lagi nak balik la...dah penat jalan2 hari ni...sementara nak sampai ke parking keta...sempat lagi berposing tangkap gambar.....hahahahaha...so enjoy gambar2 kat bawah k....
 

trisya peace

adik da yang tembam

trisya dalam lift

tgok apa tu princess

cantik susunan gambar

dapur idaman

ternganga mulut...haish

lembutnya bantal ni


trisya chubby

me n trisya

belajar tuang air

merry chritmas
posing kat pokok krismas

say cheese

kak yang

papa...cepat tangkap gambar trisya...

posing sakan dua orang ni

my sister in law...aka...mak buyung...

gaya apa tu trisya

meatball..best